16 OCTOMBRIE 2018 – Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare

16 OCTOMBRIE 2018 – Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare: “Alimente sigure în cantitățile necesare. Stop risipei alimentare!” Aceasta este inițiativa de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranței și risipei alimentare la noi în ţară. În timp ce milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei, industria alimentară se confruntă cu dificultăţi în gestionarea tonelor de deşeuri alimentare.

 

Obiectivele campaniei vizează creșterea nivelului de conștientizare a publicului larg cu privire la faptul ca risipa alimentară este o problemă socială majoră precum și informarea populației generale despre modalitățile de combatere a acesteia și măsurile esențiale pentru siguranța alimentelor. Campania se adresează populației generale-consumatorilor, decidenților politici, managerilor din spitale și educatorilor pentru formarea unor comportamente adecvate și este organizată în cadrul Subprogramului de evaluare şi  promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate al Ministerului Sanatatii și coordonată tehnic la nivel național de către Institutul Național de Sănătate Publică.

 

Lupta contra risipei alimentare este o urgenţă mondială. Cumpărând alimente cu chibzuinţă, salvăm planeta. Donați alimentele pe care nu le consumaţi. 5 recomandări pentru o mâncare mai sigură: 1. Păstrați curățenia. 2. Separați alimentele gătite de cele crude. 3. Gătiți (preparați termic) cât mai bine alimentele. 4. Păstrați alimentele la temperaturi sigure. 5. Folosiți surse de apă și materii prime sigure la prepararea alimentelor!

 

Campania include următoarele:

RESURSE DE INFORMARE

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Free Best Free WordPress Themes | Thanks to WordPress Themes Free, WordPress Themes and Themes Directory