Ziua Internaţională a Bolilor Rare – 28 februarie 2019

28 februarie 2019 – Ziua Internaţională a Bolilor Rare: “Bolile rare, arată că îți pasă ”

O boală rară este o boală care afectează mai puţin de 5 din 10000 de indivizi. Astăzi sunt înregistrate peste 7000 de boli rare, dintre care 80% sunt de origine genetică şi 75% din bolile rare afectează copiii.

Ziua Internaţională a Bolilor Rare este organizată pentru a crește nivelul de conștientizare despre bolile rare, inclusiv despre impactul lor asupra vieții pacienților și familiilor lor.

Tema din acest an a Zilei Bolilor Rare este “Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate”. Cea de a 12-a ediție a Zilei Internaționale a Bolilor Rare se va concentra pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii din întreaga lume care trăiesc cu o boală rară și familiile lor.                Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

Scopul campaniei la nivel național este informarea și conștientizarea :
profesioniștilor din sănătate despre problematica bolilor rare și metodele de management al pacienților cu boli rare și a
pacienților cu boli rare și a familiilor lor asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și a altor programe de sănătate specifice.

Campania include următoarele:
RESURSE DE INFORMARE

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Free Best Free WordPress Themes | Thanks to WordPress Themes Free, WordPress Themes and Themes Directory