16 OCTOMBRIE 2018- Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare: “Alimente sigure în cantitățile necesare. Stop risipei alimentare! ” Aceasta este inițiativă de informare şi de conştientizare  a publicului larg privind problema siguranței și risipei alimentare la noi în ţară. În timp ce milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei, industria alimentară se confruntă cu dificultăţi în gestionarea tonelor de deşeuri alimentare.

 

Obiectivele  campaniei vizează creșterea nivelului de conștientizare a publicului larg  cu privire la faptul ca risipa alimentară este o problemă socială majoră precum și informarea populației generale despre modalitățile de combatere a acesteia  și măsurile esențiale pentru siguranța  alimentelor. Campania se adresează populației generale-consumatorilor, decidenților politici, managerilor din spitale și educatorilor pentru formarea unor comportamente adecvate și este organizată în cadrul Subprogramului de evaluare şi  promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate al Ministerului  Sanatatii  și  coordonată tehnic la nivel național de către  Institutul Național de Sănătate Publică.

 

Lupta contra risipei alimentare este o  urgenţă mondială. Cumpărând alimente cu chibzuinţă, salvăm planeta. Donati alimentele pe care nu le consumaţi.  5.  recomandări pentru o mâncare mai sigură:  1. Păstrați curățenia. 2.Separați alimentele gătite de cele crude.3. Gătiți (preparați termic) cât mai bine alimentele. 4. Păstrați alimentele la temperaturi sigure. 5.Folosiți surse de apă și materii prime sigure la prepararea alimentelor!

 

Campania include următoarele:

RESURSE DE INFORMARE