Comunicat: Alte recomandări de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare

 

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică completează seria de recomandări privind măsurile generale de relaxare a restricțiilor impuse de starea de urgență pentru următoarele domenii: sport, muzee, biblioteci. Elaborarea propunerilor s-a realizat în concordanță cu recomandările forurilor la nivel mondial de către specialiști OMS și CDC.

Reiterăm faptul că documentele elaborate de INSP nu reprezinta un plan de reluare a activităților suspendate prin acte normative sau alte masuri administrative emise/luate de autorități ci o serie de propuneri ce urmează a fi dezbătute și reglementate de forurile superioare/decidente.

Entitățile cu responsabilități de reglementare în domeniile specifice de activitate respectiv ministere și alte instituții publice decid asupra formei finale a măsurilor sectoriale ce trebuie aplicate pentru fiecare domeniu în parte.

Propunerile privind măsurile de relaxare, pornind de la recomandările generale mai sus amintite pot fi transmise la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Anexa I Cluburi

Anexa II Sporturi individuale

Recomandari muzee