16 OCTOMBRIE 2018- Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare: “Alimente sigure în cantitățile necesare. Stop risipei alimentare! ” Aceasta este inițiativă de informare şi de conştientizare  a publicului larg privind problema siguranței și risipei alimentare la noi în ţară. În timp ce milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei, industria alimentară se confruntă cu dificultăţi în gestionarea tonelor de deşeuri alimentare.

 

Obiectivele  campaniei vizează creșterea nivelului de conștientizare a publicului larg  cu privire la faptul ca risipa alimentară este o problemă socială majoră precum și informarea populației generale despre modalitățile de combatere a acesteia  și măsurile esențiale pentru siguranța  alimentelor. Campania se adresează populației generale-consumatorilor, decidenților politici, managerilor din spitale și educatorilor pentru formarea unor comportamente adecvate și este organizată în cadrul Subprogramului de evaluare şi  promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate al Ministerului  Sanatatii  și  coordonată tehnic la nivel național de către  Institutul Național de Sănătate Publică.

 

Lupta contra risipei alimentare este o  urgenţă mondială. Cumpărând alimente cu chibzuinţă, salvăm planeta. Donati alimentele pe care nu le consumaţi.  5.  recomandări pentru o mâncare mai sigură:  1. Păstrați curățenia. 2.Separați alimentele gătite de cele crude.3. Gătiți (preparați termic) cât mai bine alimentele. 4. Păstrați alimentele la temperaturi sigure. 5.Folosiți surse de apă și materii prime sigure la prepararea alimentelor!

 

Campania include următoarele:

RESURSE DE INFORMARE

{fastsocialshare}

 

Infografic

 

Institutul Național de Sănătate Publică anunță lansarea campaniei cu sloganul  Utilizați prudent antibioticele, în interesul dumneavoastra și al sănătății publice!

 

Aceasta este o  iniţiativă  care are ca obiective principale : i) creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a rezistenței antimicrobiene în rândul publicului larg II) extinderea monitorizării și cercetării în domeniul RAM III) reducerea incidenței infecțiilor IV) optimizarea utilizării medicamentelor antimicrobiene în spitale și în ambulatoriu.

 

Campania se adreseaza populaţiei generale, medicilor de famili si altor medical specialişti,  farmaciştilor, managerilor spitalelor, medicilor şi tehnicienilor veterinari  si mass-mediei,i este organizată în cadrul Subprogramului de evaluare şi  promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate al Ministerului  Sanatatii  și  coordonată tehnic la nivel național de către  Institutul Național de Sănătate Publică.

 

Campania include următoarele:

 

RESURSE DE INFORMARE

 

 {fastsocialshare}

 

Institutul Național de Sănătate Publică anunță lansarea campaniei cu tema Informarea populaţiei cu privire la efectele consumului dăunător de alcool și sloganul  Nu lăsa alcoolul să-ți hotărască viitorul!

 

 Campania are ca scop  promovarea unui comportament responsabil faţă de consumul de alcool,  se adresează adolescențlor  și tinerilor sub 25 ani și este organizată în cadrul Subprogramului de evaluare şi  promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate al Ministerului  Sanatatii  și  coordonată tehnic la nivel național de către  Institutul Național de Sănătate Publică.

 

Campania include următoarele:

RESURSE DE INFORMARE

 

Registrul de informare toxicologica (RETOX) poate fi accesat la: http://retox.registre-insp.ro/user

 

ghidul pentru utilizatori medicali

ghidul pentru agenti economici

 

{fastsocialshare}

 

Institutul Național de Sănătate Publică anunță lansarea campaniei cu sloganul  În primul rând, ASCULTĂ. Să îi asculți pe copii și tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoși și în siguranță!. Aceasta este o  iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia,  se adresează părinților, educatorilor, personalului medical, decidențilot, populaţiei generale și este organizată în cadrul Subprogramului de evaluare şi  promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate al Ministerului  Sanatatii  și  coordonată tehnic la nivel național de către  Institutul Național de Sănătate Publică.


Campania include următoarele:

RESURSE DE INFORMARE