Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool! – 5 iunie 2019

KM_C224e-20190604101607

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) și Ministerul Sănătății organizează Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool, cel mai amplu proiect de testare și prevenire a consumului riscant de alcool din țară.

Vă așteptăm în aproximativ 200 de centre din 41 de județe și peste 100 de orașe, inclusiv București, să vă evaluați, în doar 5 minute, consumul personal de alcool, prin aplicarea chestionarului AUDIT. Harta locațiilor și programul de funcționare al fiecărui centru pot fi găsite pe platforma www.ziuaaudit.ro.

Chestionarul AUDIT este un instrument de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări din lume, fiind cel mai de încredere instrument pentru depistarea timpurie a unui consum riscant. Cu ajutorul acestuia, veți putea, în doar 5 minute, răspunzând la 10 întrebări scurte, să vă evaluați consumul de alcool și să evitați astfel problemele de sănătate viitoare, cauzate de un consum dăunător.

Evenimentul este derulat în cadrul campaniei Luna Națională a Informării despre Efectele Consumului de Alcool, care va fi organizată de Ministerul Sănătății și se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, sub coordonarea tehnică a INSP.

Fiți alături de noi pe 5 iunie la Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool!

Parteneri principali: Institutul National de Sanatate Publica, Aliat, Direcțiile Județene de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii – România, Primăria Municipiului Bucureşti, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Lista completa a partenerilor pe www.ziuaaudit.ro.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Free Best Free WordPress Themes | Thanks to WordPress Themes Free, WordPress Themes and Themes Directory